Siğil Kanseri.., Genital siğiller kanser yapar mı..

Siğil kanseri, Siğil kanser yapar mı? siğil kanseri nedir, Siğil ve hpv tipleri kanser ilişkisi;

Verruca karsinomu gibi invaziv karsinomun etkeni olan HPV 6 ve HPV 11 dışındaki diğer tiplerin hiçbiri invaziv karsinom etkeni değildir. Larengeal papilloma ekzofitik kondiloma ve giant kondilomalardan düşük riskli HPV grubunun sorumlu olduğu düşünülmektedir. Tüm  enfeksiyonlar   içerisinde HPV 6 ve HPV 11 tiplerinin birlikte görülme sıklığı %5 iken, sadece HPV 6’nın görülme sıklığı HPV 11’in üç katıdır.

HPV’nin oluşturduğu enfeksiyonlar genel olarak, anogenital, oral, baş-boyun ve deri olmak üzere geniş bir yayılım gösterir.

Hedef hücreler yassı epiteller olup, keratin tabakasının kalınlaşması hiperkeratoza yol açar. Deride verruka, papillom ve skuamöz hücreli kanser meydana getirirler. Birçok yeni HPV genomları, “epidermo dysplasia verruciformis (EV)” ile ilişkilidir. Evli hastaların çoğunda HPV 5 ve HPV 8 izole edilmektedir. Bebeklik ve çocukluk döneminden başlayıp ömür boyu süren bir hastalıktır. Tüm vücutta yaygın polimorfik lezyonlar oluşturur. Lezyonların birleşme eğilimi olup, güneş ışığında bu lezyonlardan malign tranformasyon odakları gelişir, yavaş büyüyen, metaztaz yapmayan, skuamöz karsinomlara dönüşür. Siğil, papillom, skuamöz kanser ve karsinom gözlenmektedir. En sık rastlanan etkenler ise HPV 11, 6, 32, 7’dir.

 Anogenital bölgede ise siğil ve kanser görülmektedir. Kondiloma accuminatumda HPV6/11 en sık etken olarak karşımıza çıkar. Serviks, vagina, vulva ve penisteki karsinomların en sık nedeni HPV16 ve HPV18’dir

 


HPV,Genital Siğil Sorunu, Genital Siğiller Kondilom Tedavisi Ve Yeni Gelişmeler Hakkındaki  Diğer Tüm Yazılarımız İçin ... (Tıklayın)
 


 

HPV / Genital Siğil Tedavisi..Bize Ulaşın.. İletişim